Blog Kullandığım Ürünler

Hep sorulan sorular

28 Mayıs 2016

Hep aynı sorularla karşılaşıyorum…

Instagram ailemden hergün aynı soruları alıyorum. Hepsine cevap vermeye çabalasam bile aynı şeyi her gün defalarca yazmaya üşeniyorum, yazmayınca da aklım kalıyor. Bu sebeple bana sürekli sorulan soruları ve cevaplarını buraya yazmaya karar verdim. Artık sorana blogda var diyeceğim:)

1-Demir takviyesi
Doktorumuz 6. ayını dolduran her hastasından kan tahlili, idrar tahlili ve tüm batın ultrasonu talep ediyor. Demir kullanımına tahlil sonuçlarına göre karar veriyor. Beren’in sonuçlarına bakınca kullanması iyi olur, 1 damla ile başlayalım, sindirim problemi ( kabızlık, kusma vs. ) olmadığı sürece her gün 1 damla arttırak kullanılması gereken doza ulaşalım dedi.İlk gün 1 damla, 2. gün 2 damla, 3. gün 3 damla şeklinde adım adım…
Beren için Amerika’dan Novaferrum isimli Demir takviyesini aldım, ancak her denememde Beren kustu. Bunun üzerine doktorumuz her gün et yesin yeterli olur ama yine de ara ara vermeyi deneyin dedi. Denedik, olmadı, hep kustu. Dolayısıyla Beren demir takviyesi kullanmıyor. En son 9 ay 3 haftalıkken 6. hastalığı çıkardığında yine kan alındı, orada çıkan değerler 6. ay ile aynıydı, onu görünce değerlerin azalmadığına sevindim.

2-D vitamini
Beren 3 günlük olduğundan beri D drops kullanıyoruz. Hala kullanıyoruz.

3-Rota aşısı ve 9. ay aşısı
Yaptırmadık.

4-Güneş kremi
Elimde Amerika’dan aldığım Honest Company ve Badger ‘in güneş kremi var. Türkiye’de ulaşılabilecek en güvenli güneş kremi TruKid.
Henüz Beren’e hiç güneş kremi kullanmadım.

5-Devam sütü
Beren 7,5 aylık olduğundan beri anne sütüne ek olarak devam sütü içiyor, Similac kullanıyoruz.

6-Beren’in yatağı
Beren’in yatağı Yataş Blue Star 90×190 cm yani klasik tek kişilik yatak. Biz o yatağı Modoko’da Kukla Mobilyaya bebek karyolası olarak çevrelettik.

7-Bebek taşıma
Beren doğduğundan beri hem sling hem kanguru kullanıyoruz. Şu an Beren 9 kg. ve hala her ikisiyle de rahatlıkla taşıyorum. Slingi Amerika’dan almıştım Solly Baby marka, kangurumuz da BabyBjorn One

8-Yastık kullanımı
Beren’in doktoru omurga sağlığı için 2 yaşına kadar yastık kullanılmaması gerektiğini belirtiyor, Beren’e hiç yastık kullanmadık. Doğduğundan beri dümdüz yatıyor.

9-Kullandığım ürünlerin neler olduğu

Anne Tavşanın Ürünleri

10-Sinek kovucu spray

Bende Badger’in doğal yağlardan oluşan sinek kovucu sprayi var. Ancak! Beren’e henüz hiç kullanmadım. 5-6 kez ısırdılar ama kendiliğinden geçti, gitti…

Aklıma geldikce yazıya eklerim

Sevgiler❤️

  • Aylin
    16:54'de 28 Eylül 2016

    Merhaba,
    Paylaşımlarınız çok samimi severek okuyorum. Bir iki soru da ben soracağım :)
    1. Babybjörn kangurudan memnun musunuz? Bazı yabancı forumlarda bebeğin kalça gelişimine yönelik olumsuz yorumlar gördüm. Ancak websitesindeki bilgilendirmeler gayet güven verici. Çok arada kaldım. Eğer memnunsanız miracle ya da one modelinden birini alacağım :)

    2. Bebek arabası ve oto koltuğu olarak öneriniz nedir?

    Teşekkürler <3

    • Anne Tavşan
      19:41'de 28 Eylül 2016

      Merhaba, çok teşekkür ederim❤️ Evet Babybjorn One kullandım/kullanıyorum memnunum, ergonomik bir ürün ancak bir daha alacak olsam konforu açısından Ergobaby alırım. Bebek arabası Stokke yada Bugaboo öneririm neden derseniz ilk aylarda annenin sokakta rahatı için… Bugaboo ve Stokke’un dümdüz beşik şeklinde üstleri var ve yeni doğan yatağında yatıyormuş gibi rahat uyuyor, bu anne için avantaj. Oto koltuğu ben Besafe kullanıyorum, memnunum ama yenidoğan dan itibaren kullanacağız diyorsanız Cybex Sirona ya bakın derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler.

Bir Cevap bırakın

%d blogcu bunu beğendi: