Kızıma Mektuplar

Kış İnsanı

26 Kasım 2014

Ah şu insanlar bir anlasalar soğuk hava, çıplak ayak olmak, camın ve kapının açık olması insanı hasta etmez…Ateş, ishal, kusma öldürmez…

Aksine havasızlık, aşırı sıcak hava solunum sistemini mahvedip hastalıklara davetiye çıkartıyor.

Ben Kasım sonu doğumluyum, karların arasına doğmuşum. Buna rağmen annem üzerime bir atlet, uyurken bir pikeden fazlasını koymamış. Ayaklarım bildim bileli çıplaktır. Annem de babam da ben de tüm aile evde yaz-kış çıplak ayak gezeriz ve evimizde cam her daim açıktır. Zaten aksi türlü basar bizim aileye :)

Annemin beni götürdüğü çocuk doktoru Özdemir İlter ve Günay hanım da aynı bizim ailenin kafa yapısına sahipmiş bu yüzden annem kendisine çok güvenmiş ve her dediğine gözünü kırpmadan büyütmüş. 6 aylıkken 40 derece ateşle hiç ilaç vermeden beni 3 gün boyunda takip etmişler… Günay hanım bebekler ateşe dayanır, bağışıklığı gelişecek, ateş korkulacak bir şey değildir, 3 güne geçer, takip edin yeter demiş… Gün bu gündür ne zaman ateşim çıksa annem asla ilaç vermez, en fazla başıma sirkeli eşarp koyar o kadar. Bu yüzden belirli bir yaştan sonra gerçekten de ben hiç ateşlenmedim. Antibiyotik çok az kullandım.

Umarım benim de böyle bir çocuk doktorum olur…

    Bir Cevap bırakın

    %d blogcu bunu beğendi: