Kızıma Mektuplar

Sen de yapabilirsin!

5 Mart 2015

Doğumu yaptı ondan böyle rahat konuşuyor denmesin diye doğurmadan önce bu yazıyı yazmak istedim.

Bu bizim doğamız, doğurmak bizim doğamız, doğum fizyolojik bir olay ve doğada hiçbir fizyolojik olay tehlikeli değildir. Dünyaya gelmeye hazırlanan içimizdeki insan ne yapacağını biliyor, doğmak onun doğası.

Bebeğimizin dünyaya ne zaman geleceğine 5 sene tıp okuduğu için kalkıp kimse karışamaz, kimse beni zorla kesmeye ikna edemez, edemedi de…

Rahmime düşmeden bile önce ben hem kendime hem vücuduma hem de bebeğimize çok güvendim. Neler yapacağımızı, nasıl doğacağını milyon kere hayal ettim, yazdım, çizdim… Biz artık hazırız!

Düşünülenin aksine bu beden benim, bu ruh benim, bu çocuk benim ve onun nasıl dünyaya geleceğine sadece ben ve babası karar verebiliriz. Ve üzgünüm ama bu süreçte Patron benim! Ben ne dersem o olur!

Nedense hep Türkiye’de çocuklar ters geliyor, bebekler iri, bebek riske giriyor ve o yüzden her ne hikmetse artık hep sezeryan ile doğum yaptırılıyor. Bırakın bu işleri yemezler, her şey saatlerini doğum yapan kadınla geçirmek istemeyen doktorların insanları korkutmak için söyledikleri şeyler, e tabi ticari boyutu da var ;) Bir de Amerika’yı Avrupa’yı beğenmez bu doktorlar, neden? Orada gerçekten mecbur! kalınmadıkça sezeryan yapılmıyor ya ondan…sanki Amerika’da Avrupa’da yıllardır çocuk doğmuyor, kadınlar ölüyor ve doktorlar buna rağmen mesleklerini icra ediyorlar… çünkü orada doktorluk bu kadar kutsal!! değil, doktor olabilmek bu kadar zor değil elini sallayan doktor oluyor… Tabi!

Rahminde daha göz kapakları bile açılmamışken senin konuşmalarına tepki veren, pıt pıt karnına vuran bir canlıyı taşımamış insanlar tabi ki doğuma bir travma gözüyle bakacaktır…Bırakın onlar öyle baksın, anlatamazsınız ama emin olun dünya artık değişiyor, bir gün gelecek bu düşünceler isteyerek olmazsa zorla yıkılacak. İşte o zaman gerçek doktorluklar konuşacak.

Biz çocuğumuzu dünyaya geleceği ilk andan itibaren özgür bırakmaya karar verdik, onu böyle yetiştireceğiz. O bir insan ve kendi bildiği şeyler var ne zaman ve nasıl doğacağına da sadece o karar verebilir, biz de ona destek olacağız.

Bana ve benim çocuğuma kimse karışamaz, kadınlar korkmayın! Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir❤️

    Bir Cevap bırakın

    %d blogcu bunu beğendi: