Blog Kullandığım Ürünler

Anne Tavşanın Ürünleri

12 Kasım 2015

Kullandığım ürünler

Motorola bebek kamerası; en gereksizler listemden en gerekliler listeme geçen ürün. Anne olmadan önce çocuğu 2 dakika bile görmeden bir yerde bırakamayacağımı akıl edemezdim ki… Tuvalete bile acele ile koşarak gidip dönünce kamera almaya karar verdim. İyi ki de almışız. Şimdi Beren uyurken ben balkonda huzurla bu yazıyı yazabiliyorum. Ayrıca bence şöyle bir faydası da var; bebeğinizi sürekli uykuya geçerken, uyurken ve uyanırken izlediğiniz için hareketleriyle ne anlatmaya çalıştığını çok daha hızlıca anlıyorsunuz.
Earth Mama Angel Baby nipple balm; bu ürünün ismi göğüs uçları için olmasına rağmen çok amaçlı kullanıma uygun çünkü içeriğinde sadece tamamen doğal yağlar var. Ben doğumdan önce 2 hafta ve doğumdan hemen sonra göğüs uçlarıma bu ürünü hep sürdüm.
Lansinoh HPA Lanolin; Doğumdan bir gün sonra Lansinoh kreme geçtim. Müthiş ve anında rahatlatan bir ürün! Earth Mama Angel Baby nipple balmı da Beren’in yanaklarına, kaşlarına, saçlarına, her yerine ihtiyaç duydukça sürmeye başladım. Kendimde dudaklarıma sürüyorum:)
Lansinoh göğüs pedi; Açıkcası ilk zamanlar beni terletmekten başka bir işe yaramadığını düşünerek rafa kaldırmıştım ancak 2 ay itibariyle süt akması olayını yaşayınca önemini ve gerekliliğini anladım. Kullanmayınca süt ıslaklığı sütyene, sütyenden tişörtüme, tişörtümden kucağıma aldığım Berene geçiyor ve üçünü de değiştirmek zorunda kalıyorum.
Earth Mama Angel Baby Bottom balm; harika! Saf yağlardan oluşuyor, içerisinde zeytinyağı da var. Beren hiç pişik olmadı. Ayrıca her alt değiştirmede sürmüyorum, günde sadece 1-2 kez sürüyorum.
Honest Company diaper rush cream; bu da harika bir krem. İçerisinde organik yağlar ve çinko var. Beren’e bir gün bundan bir gün Earth Mama Angel Baby den günde 1 kez sürüyorum. Ayrıca Beren’in gıdısı kızarmıştı, ona sürdüm ertesi güne geçirdi.
Honest Company Healing balm; bu yatıştırıcı balsam çok başarılı ve çok amaçlı. Baştan topuğa kadar kullanılıyor. Beren konak olduğunda kafasını hep bununla yumuşattım ( Chicco konak tarağı ile taradım) ve geçirdim. Ufak sıyrıklarda da kullanılıyor.
Şampuan ve vücut losyonu olarak Honest Company ve Earth Mama Angel Baby kullanıyorum.
Barlean’s Organic Coconut Oil; Hindistan cevizi gerçekten bir mucize. Her şeye çok iyi geliyor. Hem kendime hem Beren’e ihtiyaç duydukça hep kullanıyorum. Her sorunu gideriyor. Konak problemi için de kullanmıştım. Ben meyveli smoothielerime de bir kaşık atıyorum. Yemesi de çok faydalı.
Sıkıştırılmış pamuk+Su; Islak mendil kullanmıyoruz. Seyahatlerimizde acil durumda kullanmak üzere Honest Company’nin ıslak mendilini yanımızda bulunduruyoruz.
Alt açma bezi; ben bu ürünü Beren 2 aylık olduğunda, her yerim kaka içerisinde kaldıktan sonra buldum. Her alt açmada ve aklıma geldikçe sürekli olarak Beren’in poposunu bunun üzerinde havalandırıyorum.
Braun kulaktan ateş ölçer; 2. Ay aşıları ile birlikte derecelerle tanışıyorsun:)
SwaddleMe kundak ve battaniye, Aden and Anais müslin bezler en çok kullandığımız ürünler.
Yeşil Anne – Mom’s Green Organik Kokusuz Bebek Çamaşır Temizleyicisi; Beren’in ve kendimin tüm eşyalarını bu ürünle yıkıyorum. Hem güvenilir, hem ekonomik hem de çok güzel leke çıkartıp temizliyor.
Little Remedies Nasal Drop; Beren’in burnuna sabah – akşam damlatıyorum ve sonra burnunu temizliyorum.
D drops D vitamini; Beren 5 günlük olduğundan beri D vitamini kullanıyoruz. İçerisinde sadece D vitamini ve Hindistan cevizi yağı olduğundan dolayı bu doğal ürünü tercih ettik. Ayrıca uygulaması çok basit, günde 1 damla memeye damlatılıyor.
Solly Baby Wrap Sling; Slig kullanmak gerçekten çok keyifli. Sling haricinde BabyBjorn One kanguru kullanıyoruz. Araba aç-kapa uğraşmak dert.
Mam emzik; kurtarıcımız! Her çocuk farklı emzik kabul ediyor.
Crystal Roll on; İnsan emzirirken inanılmaz terliyor. Şimdi terlemem geçti, sanırım ilk aylara mahsus bir durum ya da yaz ayına denk gelmesinin dezavantajı bilmiyorum. Bu sebeple günde sayısız kez duşa giriyorum ve Crystal Stick kullanıyorum.
Spotify ve Youtube dan klasik müzikler, Lullabies müzikleri sürekli evimizde çalıyor. Uyku için diyebileceğim çok bir şey yok. Beren uykuyu çok seven bir çocuk olmasına rağmen bazı günler saati saatini tutmuyor. Berene uykuya geçmeden önce hamileliğim boyunca dinlettiğim Mozart ve Lullaby Baby müziklerini dinletiyorum. Ona iyi gelmiyorsa bile bana iyi geliyor :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar liste daha uzar, gider…
Kullandığım tüm ürünleri Instagram’da #AnneTavsaninUrunleri hashtagi altında paylaşıyorum…

  • Bahar Durakoğlugil
    13:57'de 23 Kasım 2015

    Merhaba Elif Hanım,
    Bunca zamandır hamile/anne bloglarını takip ediyorum ama sizinle tanışmak düne nasipmiş:) En başından heyecanla okumaya başladım paylaşımlarınızı. Herşeyin doğalını yemek, kullanmak ve yapmak takıntım benimde hamileliğim öncesinden beri var. Ama sizin vitaminlerin bile içeriğini detaylı incelemeniz beni çok mutlu etti, paylaşımlarınızı gönül rahatlığı ile kendime rehber edinebileceğim böylece. Tabi en önemlisi, herşeyden önce aşk var yazılarınızda. Çok şükür ki yaklaşık 4 ay sonra bir aşk çocuğu da bizim yuvamıza gelecek inşallah. Uzunca bir süre sorularımla sizi boğacağım gibi gözüküyor:) Güzel Beren’e öpücükler, sevgiler.

  • eda
    16:26'de 24 Kasım 2015

    Merhabalar,
    Ürün tavsiyelerinize bayılıyorum :) Henüz ikinci trimesterde bir anne adayı olarak bir çok temiz içerikli marka ile tanıştım, teşekkürler. Bu arada hatırladığım kadarıyla Britax bebek arabası kullandığınızı yazmıştınız, memnun musunuz acaba? Çok fazla yorum bulamıyorum özelikkle yeni modelleri ile ilgili.

    Sevgiler.

    • Anne Tavşan
      02:04'de 6 Aralık 2015

      Merhaba, çok teşekkür ederim❤️ Britax evet ama çok memnun değilim şimdi ki aklım olsa almazdık… Otomobil koltuğu çok güvenli evet ama çok çok ağır

Bir Cevap bırakın

%d blogcu bunu beğendi: