Kızıma Mektuplar

Amanın bo!

17 Haziran 2016

Her şeyi anlıyorsun! 

Bebeğimmmm❤️ 9. aydan beri her şeyi anlar oldun daha doğrusu aslında bence hep anlıyordun, ben bir gün bile anlamadığını düşünmedim, sana hep anlattım sadece 9. aydan itibaren bana karşılık vermeye başladın yani karşılıklı iletişim kurmaya başladık, çok tatlısın!

Bugün 17 haziran 2016, 5 gün sonra 11 aylık olacaksın. Artık neleri biliyorsun sana yazayım;

Tüm kara taşıtlarını isimleri ve sesleriyle birlikte biliyorsun, tanıyorsun, seslerinin taklitini yapıyorsun

Gördüğün tüm hayvanları tanıyorsun; köpek, kedi, inek, arı, tavşan… Oyun kartlarında bana köpeği/kediyi/arıyı ver dediğimizde gidip doğru kartı getiriyorsun

Komutları anlıyorsun; dur, tutun, yat, otur, verir misin, alır mısın bunlar anlayıp uyguladıkların. Bir de anlayıp inadına gözümün içine bakarak uygulamadığın, yapmaya devam ettiğin var; ağzına sokma :) 

Önünü, arkanı biliyorsun! Beren arkana bak diyorum arkana dönüyorsun sıpa❤️

Geçen hafta senin etiket oyunu oynadık, ben etiketi alnıma yapıştırdım, sen görmedin, aradan zaman geçti, anneannen ‘ Beren annenin alnına bak ‘ dedi ve sen alnıma bakıp alnımda olan etiketi aldın yani yavaş yavaş bedenimizi öğrenmeye başlıyorsun. Dilin nerede dediğim zaman dilini çıkartıyorsun:))

Doğduğundan beri tuvalete benimle birlikte girdiğinden beri tuvaletini klozete yapmaya başladın. 10. ay bezini çok az bağladık, saat başı klozete oturttum seni çişini ve kakanı oraya yaptın ve bunu çoook sevdin:!) İki gün önde uzanıp peçeteyi kopardın, yok artık dedim! Her gördüğünü öğreniyorsun AMANIN BOOO!!! Temmuz ayı boyunca tatilde olacak olmasak bezi Bodrum’da bırakmış olurdun ama temmuz sonu artık..Bez takmayı sevmiyorsun ve haklısın yavrum.

Merdiven inip, çıkmaya bayılıyorsun, adımların artık çok düzenli, ellerinden tutuyorum merdivenleri kendin inip çıkıyorsun

Denize girmeye bayılıyorsun, ana kız bol bol yüzüyoruz. Suyun dibine de batırıyorum artık seni çok şaşırıyorsun:)

Anneannen ve dedenle çok iyi oynuyorsunuz, duşta bile peşlerindesin, geçen gün anneannne duş yaparken duşakabini açıp içeri girdin:))

Çıplak yatıyorsun, giyinmiyorsun ve üzerini örttürmüyorsun, babana ve bana çekmişsin! Ben de artık böyle alıştığın için örtmüyorum üzerini ve giydirmiyorum seni, çamaşır derdimiz azaldı bu yüzden mutluyuz:) Tek sorun çırılçıplak uyurken her yerini öpmek istiyorum boğum boğum❤️

Anne, anneanne, dede, baba, su, mama söylediğin kelimeler ancak bu kelimeleri tabii ki bu şekilde söylemiyorsun. Benim anladığım bir dilde söylüyorsun ama en azından söylüyorsun özellikle suyu söylemen işimi en rahatlatanı oldu

Haydi Beren gidiyoruz! Dediğim an emekleyerek koşuyorsun çılgın :))) Gezmeyi çok seviyorsun. Sana hep gitmek olsun.

Özgür büyüyorsun, olumsuz cümle ( yapma, etme, hayır ) bizden hiç duymuyorsun. Bunun yerine olumlu cümlelerle seni ikna ediyoruz. Ayakkabıları yalamana kızıyorum ama artık doğal bağışıklı diyorum!  

Şimdi uyandın güzel kızım, aldığım notlarıma göre bu yazıya eklemeler yapacağım. Şimdi seninle oyun zamanıııımız!

    Bir Cevap bırakın

    %d blogcu bunu beğendi: